Головна Новини Метрологія Стандартизація Сертифікація Про нас Анкетування ENG
Керівництво
Історія
Про нас
Структура
підприємства
Профспілка
Сертифікація
Системи менеджменту
Продукції та послуг
Реестр виданих сертифікатів
Оцінка відповідності
Контакти
Стандартизація
Метрологія
Лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини
Конкурси
Реформи в Україні




Погода зараз
Відео
Фото
Аудіо
Останні
Архів
Громадська приймальня
Мапа сайту
Поради споживачам
Партнерам
Business card
Запобігання корупції
Публічна інформація
Чи влаштовує вас якість обслуговування на нашому підприємстві в 2016 році?
ТАК

ні
Частково

Остання сторінка

Публічна інформація

Остання новина

Сало їв би, в салі спав би…

Яка ж українська національна кухня без сала? Свіжого і смаженого, солоного, копчен

Останнє фото


Останнє питання

Світлана

добрий день.Чи проводите ви повірку теплового лічильника і скільки це коштує?


Лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини
Науково-випробувальна лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини атестована на технічну компетентність відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 в Національному агентстві з акредитації України – НААУ*. Атестат про акредитацію зареєстрований у Реєстрі за № 2Н462, дійсний до 16 грудня 2018 року. *НААУ є асоційованим членом та підписантом двосторонньої Угоди з Європейською кооперацією з акредитації (ЕА) у сферах: «Сертифікація персоналу», «Випробувальні лабораторії», «Калібрувальні лабораторії» та «Сертифікація систем менеджменту». НААУ є афілійованим членом Міжнародної кооперації з акредитації лабораторій (ILAC).

Науково-випробувальна лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини є структурним підрозділом Державного підприємства «Чернігівський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Чернігівстандартметрологія»), акредитована на технічну компетентність відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 в Національному агентстві з акредитації України – НААУ.

Атестат про акредитацію зареєстрований у Реєстрі за № 2Н462, дійсний до 16 грудня 2018 року.


Випробувальна лабораторія оснащена сучасним випробувальним обладнанням і забезпечена висококваліфікованими кадрами.

Про високий професійний рівень працівників свідчить регулярна участь у програмі міжлабораторних порівнянь результатів вимірювань «ПРОФ-ТЕСТ» (проводиться в Україні з 1998 року) з метою контролю якості та правильності виконання випробувань, в яких постійно бере участь наша науково-випробувальна лабораторія, а також є учасником міжнародних раундів.

Основним видом діяльності науково-випробувальної лабораторії харчової продукції та продовольчої сировини є випробування продукції на відповідність нормативній документації відповідно до сфери акредитації, до якої включені такі види продукції:

- харчова, сільськогосподарська продукція та сировина:

- борошно, висівки, толокно;

- концентрати круп’яні та харчові;

- макаронні вироби;

- круп’яні продукти;

- хлібопекарські вироби;

- зерно та зернобобові;

- насіння масляничних культур;

- цукор, меляса;

- вироби кондитерські;

- продукція консервної промисловості;

- крохмальнопаточні вироби;

- продукція плодово та овочесушильної промисловості, горіхи;

- чай, кава, какао;

- овочі, фрукти, ягоди та бахчеві;

- молоко та молочна продукція;

- м’ясо, м’ясопродукти і кулінарні вироби;

- консерви м’ясні та м’ясорослинні;

- маслобойні і жирові продукти;

- риба, та продукти її переробки;

- напої безалкогольні, кваси, води мінеральні та питні газовані, сиропи; напої безалкогольні; пиво;

- вина, коньяки, спирто-горілчані вироби;

- яйця та яєчний порошок;

- мед та продукти бджільництва;

- дріжджі хлібопекарські;

- желатин, ванілін та ванільний цукор, кислота лимонна;

- сіль кухонна, оцет;

- казеїн;

- спеції та прянощі;

- кулінарні вироби, що реалізуються населенню;

- продукція громадського харчування.


Продукція випробовується за показниками якості та безпеки за такими напрямками:

- визначення фізико-хімічних показників: сухі речовини, волога, зола та ін., використовуючи гравіметричний методом випробувань; вміст цукрів, вміст білку в зерні і продуктах переробки, вміст повареної солі, кислотність та ін. – титрометричним методом; нітрати, рН – потенціометричним методом; домішки у горілках та спирті – фотоколориметричним методом; загальний екстракт, сухі речовини та ін. – рефрактометричним методом, сахарози у цукрі - поляриметричним методом;

- визначення токсичних елементів: свинець, кадмій, цинк, мідь, миш’як, ртуть, олово, залізо методами полум’яної атомно-адсорбційної спектрофотометрії, атомно-адсорбційної спектрофотометрії холодного пару, фотоколориметрії;

- проведення випробувань хроматографічними методами: залишкові кількості пестицидів, мікотоксинів, нітрозамінів, гормональних препаратів; консервантів, наявність сторонніх жирів (немолочного походження) у молочних продуктах методами газової, високоефективної рідинної та тонкошарової хроматографії;

- визначення питомої активності радіонуклідів: стронций-90, цезій-137 в продуктах харчування;

Науково-випробувальна лабораторія ДП «Чернігівстандартметрологія» проводить визначення вмісту важливих показників харчової цінності (білків, жирів, вуглеводів) у продуктах харчування, кормах, біодобавках та інш., з подальшим розрахунком калорійності (енергетичної цінності).


Науково-випробувальна лабораторія ДП «Чернігівстандартметрологія» на своїй матеріальній базі пропонує свої послуги зі стажуванням персоналу інших лабораторій по проведенню випробувань за конкретними показниками.

По кожному виду випробувань, за яким проводиться стажування, складається Програма стажування з урахуванням вимог замовника та рівня його підготовки. Проводиться як теоретичний курс навчання, так і практичні заняття зі стажистом.

Після закінчення стажування спеціаліст одержує свідоцтво про навчання.

Крім цього, науково-випробувальна лабораторія ДП «Чернігівстандартметрологія» згідно з ПМУ 15-99 «Інструкція про порядок перевірки точності результатів вимірювань у вимірювальних лабораторіях» пропонує лабораторіям підприємств регіону свої послуги з проведення міжлабораторних порівняльних випробувань. За результатами випробувань фахівцями лабораторії складається Звіт з оцінкою отриманих результатів, на підставі якого лабораторія може оцінити рівень своєї технічної компетентності та точності отриманих нею результатів вимірювань.

Терміни виконання випробувань:

- від одного до трьох робочих днів - для випробувань за фізико-хімічними показниками в залежності від виду продукції та виду випробування;

- від одного до трьох робочих днів - для досліджень за радіологічними показниками в залежності від виду продукції;

до трьох робочих днів - для досліджень за токсикологічними показниками в залежності від виду продукції та виду випробування.

Науково-випробувальна лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини співпрацює:

-з відділом з питань підтвердження відповідності ДП “Чернігівстандартметрологія”;

- з Інспекцією у справах захисту прав споживачів у Чернігівській області;

- з юридичними та фізичними особами .

Якщо у Вас є пропозиції щодо співпраці або потреба у наших послугах - звертайтесь, будемо раді допомогти!

Начальник лабораторії Коновець Наталія Іванівна

Тел./факс (0462) 69-16-63

e-mail: troino@cherncsm.com.ua


У науково-випробувальній лабораторії харчової продукції та продовольчої сировини ДП «Чернігівстандартметрологія» постійно діє обласна дегустаційна комісія.

Обласна дегустаційна комісія була створена з метою посилення захисту прав споживачів, недопущення виробництва і реалізації продукції небезпечної для життя і здоров’я громадян, на підставі Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та ДСТУ 3946-2000 «Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова. Основні положення».

Комісія є спеціальним дорадчим органом Чернігівської обласної державної адміністрації.

Основні цілі в діяльності Обласної дегустаційної комісії:

- ухвалення рішення про поставлення нових видів продукції на виробництво;

- підтримка товаровиробника Чернігівської області;

- насичення споживчого ринку області якісними товарами;

- захист споживачів від неякісних товарів.

Дегустація - це сенсорне досліджування, опис, оцінка і класифікація.


Обласна дегустаційна комісія проводить засідання один раз на місяць.

До складу обласної дегустаційної комісії входять спеціалісти ДП «Чернігівстандартметрологія», головного управління Держсанепідслужби у Чернігівській області, інспекції з питань захисту прав споживачів у Чернігівській області, а також виробництв області (ПАТ «Чернігівська кондитерська фабрика «Стріла», ВАТ «Чернігівський молокозавод», ПАТ «Чернігівський хлібокомбінат» та інші), які мають необхідні знання властивостей продукції, що дегустується, щоб кваліфіковано дати оцінку за органолептичними показниками.

Комісія працює на базі ДП “Чернігівстандартметрологія”.

Обласна дегустаційна комісія проводить дегустацію м’ясної, молочної, рибної, хлібобулочної, кулінарної продукції, безалкогольних напоїв та ін.


Порядок проведення дегустації нових видів продукції

Дегустація нових видів продукції проводиться згідно ДСТУ 3946-2000 “Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова. Основні положення”.

Замовник подає заявку на проведення дегустації з комплектом документів:

- проекти технологічної документації (рецептури, технологічні інструкції тощо);

- протоколи випробувань продукції (якщо є);

- пояснювальна записка.

На засідання комісії замовник представляє зразки нової продукції в кількості, яка визначається у положенні про дегустаційну комісію.

Після проведення дегустації замовнику видається затверджений акт (протокол) засідання обласної дегустаційної комісії в відповідності до ДСТУ 3946-2000, який є основою для кінцевої реєстрації рецептури та технологічної інструкції.

З питань проведення дегустації звертатися у випробувальну лабораторію за телефоном (0462) 69-16-63

email: troino@cherncsm.com.ua

Секретар обласної дегустаційної комісії, провідний хімік –

Тройно Світлана Василівна



З лютого 2016 року на базі науково-випробувальної лабораторії харчової продукції та продовольчої сировини ДП «Чернігівстандартметрологія» проводяться семінари з підготовки лабораторій до атестації відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006.

Семінари проходять постійно, по мірі комплектації груп.

У ході навчання розглядаються питання щодо підготовки лабораторій до акредитації відповідно до стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025:2006.

Професійні відповіді з усіх аспектів надають співробітники науково-випробувальної лабораторії харчової продукції та продовольчої сировини ДП «Чернігівстандартметрологія» (атестат акредитації НААУ № Н462 дійсний до 16.12.2018 року).

Слухачі одержують дидактичні матеріали, свідоцтва про проходження навчання.

Вартість семінару – 2500 грн. за навчання одного спеціаліста.

Запрошуємо до співпраці!

Додаткова інформація за телефоном (0462) 691-663.

Керівник з якості лабораторії Несукай Олена Георгіївна

Начальник лабораторії Коновець Наталія Іванівна


Науково-випробувальна лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини державного підприємства «Чернігівстандартметрологія» проводить випробування зерна за сталою ціною, незалежно від об’ємів партії продукції, та видає (за вимогою Замовника) експертний висновок на продукцію.

Лабораторія забезпечена сучасним обладнанням, має висококваліфікований персонал, акредитована у Національному агентстві з акредитації України відповідно до вимог європейського стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 «GENERAL REQUIREVENTS FOR THE COMPETENCE OF TESTING AND CALIBRATION LABORATORIES» («Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій»). Атестат акредитації № 2Н462, дійсний до 16 грудня 2018 року.

На відміну від інших лабораторій Чернігівської області, які проводять випробування кожних 500 т зерна, ДП «Чернігівстандартметрологія» пропонує провести випробування згідно з вимогами ДСТУ незалежно від об’ємів партії продукції.

Лабораторія проводить такі види випробувань (згідно з ДСТУ):

- визначення токсичних елементів (важкі метали);

- визначення мікотоксинів;

- визначення радіонуклідів;

- визначення пестицидів;

- визначення гормональних препаратів;

- фізико-хімічні дослідження.

Постійним клієнтам ДП «Чернігівстандартметрологія» та залежно від кількості наданих на випробування зразків, згідно з «Протоколом узгодження договірної ціни» надаються суттєві знижки.

Запрошуємо до співпраці!

Начальник лабораторії Коновець Наталія Іванівна

Тел. (0462) 691-663