Головна Новини Метрологія Стандартизація Сертифікація Про нас Анкетування ENG
Керівництво
Історія
Про нас
Структура
підприємства
Профспілка
Сертифікація
Системи менеджменту
Продукції та послуг
Реестр виданих сертифікатів
Оцінка відповідності
Контакти
Стандартизація
Метрологія
Лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини
Конкурси
Реформи в Україні




Погода зараз
Відео
Фото
Аудіо
Останні
Архів
Громадська приймальня
Мапа сайту
Поради споживачам
Партнерам
Business card
Запобігання корупції
Публічна інформація
Чи влаштовує вас якість обслуговування на нашому підприємстві в 2016 році?
ТАК

ні
Частково

Остання сторінка

Публічна інформація

Остання новина

А ви вже перевірили свої шухляди?

Наближається новий рік – саме час провести генеральне прибирання і ревізію кухон

Останнє фото


Останнє питання

Світлана

добрий день.Чи проводите ви повірку теплового лічильника і скільки це коштує?


Корисна інформація
Вибір Україною європейського шляху розвитку передбачає прийняття нових зобов’язань із гарантування та забезпечення якості та безпечності харчових продуктів. Громадяни України стали пред"являти більш високі вимоги до якості та безпечності продуктів харчування.
Вони прагнуть не тільки добре та якісно харчуватися, але й бути впевненими в цілковитій безпеці споживаної їжі.

Адже останнім часом при виробництві харчових продуктів широко використовують технології, які забезпечують властивості продукту та тривалі терміни зберігання за рахунок використання нового обладнання й комплексу різних харчових добавок: консервантів, стабілізаторів, ароматизаторів, барвників, модифікованих продуктів тощо.

Дотримуючись міжнародних вимог в галузі безпечності харчових продуктів, вітчизняні підприємства харчової промисловості впроваджують системи управління безпечністю продуктів харчування – Hazard Analysis and Critical Control Points (системи НАССР).

Ці системи забезпечують контроль на всіх етапах харчового ланцюга, у будь-якій точці процесу виробництва, зберігання та реалізації продукції, де можуть виникнути небезпечні ситуації.
Таким чином, система НАССР є для споживачів надійною гарантією того, що на підприємстві створені всі умови випуску безпечної продукції.

Орган з сертифікації ДП «Чернігівстандартметрологія» має великий досвід сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах Чернігівської області, України і за кордоном.

Фахівці чернігівських підприємств, на яких сертифіковані системи НАССР, розробили дієві та ефективні заходи з безпеки продуктів на високому професійному рівні.
Технологи, лаборанти, менеджери пройшли навчання та одержали консультації щодо систем управління у ДП «Чернігівстандартметрологія».

Спільно були розглянуті та проаналізовані вимоги європейських директив і регламентів, складені заходи щодо поліпшення санітарного стану підприємства та його приведенню у відповідність із чинними санітарними нормами та правилами, систематизований технологічний процес.
Результатом робіт став вивірений підхід підприємств до забезпечення якості та безпеки – чітка й злагоджена система моніторингу процесів, продукції, критичних точок контролю по всьому харчовому ланцюгу.

Усі розроблені системи успішно пройшли процедуру підтвердження відповідності, підприємствами отримані сертифікати на системи НАССР.

Що дає підприємству впровадження системи управління безпечністю харчової продукції?
Система дозволяє підприємству:

Сімейство міжнародних стандартів ISO серії 22000
ISO 22000:2005 Системи управління безпечністю харчових продуктів - Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга
ISO/TS 22003:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів - Вимоги до органів, що здійснюють аудит та сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів
ISO 22004:2005 Системи управління безпечністю харчових продуктів - Настанова щодо застосування ISO 22000:2005
ISO 22005:2007 Простежуваність у ланцюгу кормів і харчовому ланцюгу - Загальні принципи та настанова щодо проектування та розроблення системи