Головна Новини Метрологія Стандартизація Сертифікація Про нас Анкетування ENG
Керівництво
Історія
Про нас
Структура
підприємства
Профспілка
Сертифікація
Системи менеджменту
Продукції та послуг
Реестр виданих сертифікатів
Оцінка відповідності
Контакти
Стандартизація
Метрологія
Лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини
Конкурси
Реформи в Україні




Погода зараз
Відео
Фото
Аудіо
Останні
Архів
Громадська приймальня
Мапа сайту
Поради споживачам
Партнерам
Business card
Запобігання корупції
Публічна інформація
Чи влаштовує вас якість обслуговування на нашому підприємстві в 2018 році?
ТАК

ні
Частково

Остання сторінка

Публічна інформація

Остання новина

Зерно зібране. Час перевіряти його якість

В Україні станом на 31 серпня зернові та зернобобові культури обмолочені на площі

Останнє фото


Останнє питання

Альона

Доброго дня. У вас можна дізнатися чи підлягають швейні машинки з електронним дви


Інформацію – споживачам. Верховна Рада зареєструвала новий законопроект
Проект Закону «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» № 8450 зареєструвала Верховна Рада 7 червня поточного року. Законопроект має на меті забезпечення належного рівня захисту здоров"я та інтересів споживачів, їх поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти.
Документ встановлює загальні положення щодо маркування харчових продуктів, а також окремі правила маркування, регулює обов’язки операторів ринку, відповідальних за подання даних щодо товару.

Проект Закону забороняє використання інформації, яка може ввести покупця в оману. Це стосується, зокрема, властивостей і характеристик харчового продукту, наслідків споживання, приписування продуктам лікувальних властивостей. Заборона поширюється також на рекламування та представлення харчових продуктів

Проект Закону передбачає надання споживачам інформації про вміст у харчових продуктах харчових добавок, допоміжних речовин для переробки та інших речовин чи продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість. Таким чином споживачі зможуть робити свідомий вибір на користь безпечної для них продукції та уникнути алергічних реакцій чи наслідків непереносимості.

Документ регламентує правила також надання інформації про харчові продукти, які продаються дистанційно.

Окремі вимоги проект висуває до маркування заморожених продуктів, особливо м’ясних та рибних. Як відомо, розморожування такої їжі обмежує можливості її подальшого використання, змінює смак і фізичні властивості, а також може впливати на безпечність. Тому законопроект встановлює обов’язковість надання споживачеві інформації стосовно того, чи піддавався харчовий продукт розморожуванню.

На думку розробників документу, реалізація його положень допоможе створити результативний механізм надання споживачам повної і достовірної інформації щодо харчових продуктів, їх складу, поживної цінності, способу споживання.

Зацікавлені у якнайскорішому ухваленні закону і оператори ринку: вони нарешті одержать систематизовані положення законодавства щодо вимог до інформації про харчові продукти.

Проект закону гармонізований з аналогічними положеннями законодавства ЄС.

Із законопроектом можна ознайомитись за посиланням