Головна Новини Метрологія Стандартизація Сертифікація Про нас Анкетування ENG
Керівництво
Історія
Про нас
Структура
підприємства
Профспілка
Сертифікація
Системи менеджменту
Продукції та послуг
Реестр виданих сертифікатів
Оцінка відповідності
Контакти
Стандартизація
Метрологія
Лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини
Конкурси
Реформи в Україні




Погода зараз
Відео
Фото
Аудіо
Останні
Архів
Громадська приймальня
Мапа сайту
Поради споживачам
Партнерам
Business card
Запобігання корупції
Публічна інформація
Чи влаштовує вас якість обслуговування на нашому підприємстві в 2018 році?
ТАК

ні
Частково

Остання сторінка

Публічна інформація

Остання новина

Калібрувальна лабораторія пройшла перевірку

Національне агентство з акредитації України провело щорічний моніторинг органу

Останнє фото


Останнє питання

Михайло

Чи приймають у Вас на повірку безпосередньо від населення побутові лічильники го


З початку 2018 року в Україні почнуть діяти вимоги ЄС до продукції з какао і шоколаду
Уже з 1 січня набере чинності Наказ Мінагрополітики № 157, що вводить у дію обов’язкові для всіх виробників вимоги до продуктів з шоколаду та какао. Вони надають споживачам вищий рівень поінформованості та впевненості у високій якості продукту, який вони купують – підкреслює прес-служба відомства.
Зокрема, за вимогами наказу, темний шоколад обов’язково має містити не менше 35% какао-продуктів, в перерахунку на суху речовину. Молочний – як мінімум 25% та не менше 14% молокопродуктів. У білому ж шоколаді повинно бути понад 20% какао-масла та 14% - продуктів з молока.

Прописані вимоги і до цукерок та інших шоколадних смаколиків.

Якщо продукт не відповідає вимогам, зазначеним у наказі, він не зможе називатись «шоколадом» чи «шоколадним». Натомість виробник має маркувати ласощі як «глазуровані цукерки» або ж «солодкі батончики».

З повним текстом Наказу можна ознайомитись за посиланням