Головна Новини Метрологія Стандартизація Сертифікація Про нас Анкетування ENG
Керівництво
Історія
Про нас
Структура
підприємства
Профспілка
Сертифікація
Системи менеджменту
Продукції та послуг
Реестр виданих сертифікатів
Оцінка відповідності
Контакти
Стандартизація
Метрологія
Лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини
Конкурси
Реформи в Україні




Погода зараз
Відео
Фото
Аудіо
Останні
Архів
Громадська приймальня
Мапа сайту
Поради споживачам
Партнерам
Business card
Запобігання корупції
Публічна інформація
Чи влаштовує вас якість обслуговування на нашому підприємстві в 2016 році?
ТАК

ні
Частково

Остання сторінка

Публічна інформація

Остання новина

Сало їв би, в салі спав би…

Яка ж українська національна кухня без сала? Свіжого і смаженого, солоного, копчен

Останнє фото


Останнє питання

Світлана

добрий день.Чи проводите ви повірку теплового лічильника і скільки це коштує?


Сьогодення вимагає НАССР!
Система управління безпечністю харчової продукції – НАССР – з’явилась іще у 70-і роки минулого століття, коли у США виникла потреба створити їжу для космонавтів і унеможливити отруєння. За минулі десятиліття система стала неодмінною частиною роботи практично всіх підприємств харчової галузі в розвинених країнах.
Про ці та інші факти нагадав під час свого виступу провідний фахівець із сертифікації ДП «Чернігівстандартметрологія» Анатолій Шарамко.
Лекцію для представників підприємств-виробників він прочитав у рамках семінару «Нове харчове законодавство. Офіційний контроль операторів ринку», який 27 липня провів Департамент агропромислового розвитку Чернігівської ОДА.

Закон вимагає!

«У 2015 році набрав чинності новий Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Він передбачає обов’язкове впровадження принципів системи НАССР на підприємствах,» - відзначив Анатолій Шарамко.
Чимало виробників харчової продукції Чернігівщини уже мають таку систему. Іншим же час задуматись про негайне її впровадження.

Як діє НАССР?

Система НАССР побудована таким чином, аби виключити можливість впливу негативних факторів на продукти харчування.
Для цього створюється спеціальна група з числа фахівців підприємства. Вони визначають критичні точки виробничого ланцюга, у яких потрібно проводити контроль. А також коригувальні дії, що необхідні у тому чи іншому випадку.
Звісно, систему потрібно оформити документально, розподілити обов’язки та контролювати їх виконання.
«Робота копітка і досить складна, але потрібна і вигідна для підприємства», - наголосив Анатолій Шарамко.

Що дає НАССР?

Переваги системи очевидні: вона дозволяє виявити небезпеку ще до того, як вона вплинула на якість продукту. А значить – гроші не витрачатимуться на відкликання неякісної продукції, не буде штрафних санкцій, судових позовів від ображених споживачів.
Як свідчать дослідження, НАССР – найбільш ефективний спосіб попередження захворювань, що викликаються небезпечними харчовими продуктами.
В усьому світі на сьогоднішній день система НАССР вважається найкращою і найсучаснішою.
На Чернігівщині її впровадили та успішно використовують понад 20 підприємств. Іншим же виробникам Закон ще дає час на розроблення та впровадження принципів системи НАССР.

Прес-служба ДП «Чернігівстандартметрологія»